Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k aktualitě Hackeři skrze NFC v mobilech klonovali platební karty Čechů a vybírali peníze z bankomatů.

  • 29. 8. 2024 0:41

    horde

    no a teď trochu OFF TOPIC.. vyjma problémů s autorizací (či jak to nazvat) platebních karet, české banky totálně d-ojebaly důvěryhodnost majitele bankovního účtu. Není to nikterak neznáme - v okamžiku, kdy začaly nabízet "otevření účtu na dálku" - tak toho podvodníci zneužili a začali otevírat nejenom desítky účtů na cizí (naskenované) doklady, ale také bez návštěvy pobočky a ukázání platného dokladu jim banky poslaly debetní karty pro výběr z daných účtů v ATM.

    Modus operandi byl jednoduchý:

    a) rozhodit ve veřejném prostoru reklamy na půjčky " - odmítli vás v bance? U nás získáte půjčku hned"
    b) podmínit získání půjčky od sociálně ekonomicky slabších jedinců zasláním skenu jejich ID dokladů
    c) zažádat o otevření účtu na dálku - typicky Air Bank, ČSOB, Česká Spořítelna a FIO - do žádosti vložit tyto získané skeny a udat "nějakou" adresu, kde vás kurýr zastihne se smluvní dokumentací
    d) kurýr se dostaví na udané místo - nemá povinnost po vás ZADAT DOKLAD TOTOZNOSTI - předá vám smluvni dokumenty od banky, počká, až je podepíšete a pak odjede
    e) banka vám otevře účet..
    f) BANKOVNI IDENTITA - celá řada bank zcela automaticky přidává bankovního identitu ke všem aktivním účtům - bez toho, aniž by zohledňovala, zdali daného jedince V ZIVOTE viděla na pobočce naživo s doklady..

    chápete, co je tohle za prů--er?? Dá se to připodobnit zčásti Maďarsku, které hodlá prodávat pasy do EU Schengenu Bělorusům a spol a tím totálně nabourat danou "spolehlivost"

    a jak to vím? Protože jsem žel také naletěl před lety důvěře v tom, že by banky nikdy neotevřely účet někomu v CR, u něhož OSOBNE nezkontrolovaly doklady totožnosti - daná dáma si takto dle rozsudku Okresního soudu v Příbrami bez problémů v předchozích 3 letech otevřela cca 30 účtů u různých bank.. u Air Bank na různé doklady 10+ .. a tak bych mohl pokračovat..

    TOTO je téma, které má rezonovovat v Poslanecké sněmovně a okamžitě zakázat aktivního používání účtu + karty DOKUD dotyčný na pobočce neukáže doklady .. ticho po pěšině i od CNB

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).