Hlavní navigace

Názor k aktualitě Francie skutečně zruší televizní poplatky, financování z DPH bude dočasné od Filip Jirsák - Bílý kůň může znamenat co chce, ale nic...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 8. 2022 17:01

    Filip Jirsák

    Bílý kůň může znamenat co chce, ale nic to nemění na faktu, že pokud ve firmě nejsi, tak máš prostě smůlu a nikdo se s tebou nemusí bavit, natož se podle tebe nějak řídit. Možná čteš moc detektivky, tak uber plyn a věnuj se jiné literatuře, abys pak neblouznil.
    Chápu, Google je na vás moc složitý. Kliknout na odkaz zvládnete? Tady můžete studovat: bílý kůň.

    Česká televize pochopitelně státní JE, protože jediným jejím vlastníkem je tento stát.
    Ne, vlastníkem České televize není stát. Máte to napsané v zákoně, je to napsané i v tom stanovisku NKÚ, které jsme tu citoval.

    Nic veřejnoprávního ve vztahu k vlastnictví neexistuje, to jsou jenom tlachárny o jakési veřejnoprávnosti.
    Existuje. Kdyby byl stát vlastníkem ČT, má všechna vlastnická práva, tj. může o dění v ČT plně rozhodovat. Ve skutečnosti ale stát nemá vůči ČT větší práva, než má k akciovce, kterou nevlastní, nebo třeba k vám.

    Takže už přestaň v těch svých zmatenostech o tom, jak ČT údajně není státní, když prakticky všem je jasné, že ČT de facto státní JE.
    Jasné je to jenom pomatencům, jako vy, kteří si nedokáží zjistit význam základních pojmů. Všichni aspoň trochu vzdělaní lidé vědí, že existují veřejnoprávní korporace, které nejsou státní, mají vlastní majetek, hospodaří svým jménem a na svůj účet a stát do jejich fungování nemůže nijak zasahovat (jiným způsobem, než jak může zasahovat do soukromoprávních subjektů).

    A když už argumentuješ NKÚ, tak si aspoň vytáhni aktuální data a ne 10 let starou pitomost, která dávno neplatí.
    Co přesně na tom neplatí?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).