Hlavní navigace

Názor k článku
Foto: Tohle jsou Ruskem placené reklamy na Facebooku, které měly ovlivnit volby v USA od Petr - "Za vsechno muze USA a ropa." To je vaše...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 11. 2017 15:37

    Petr (neregistrovaný)

    "Za vsechno muze USA a ropa."

    To je vaše manipulace, já tohle nikdy neřekl. Tím hlavním viníkem je snaha jedněch ovládat druhé, což v mezistátní politice znamená posledních několika století nejlépe ztělesňuje imperialismus. A zatímco Rusko je lokální imperialistickou mocností (což je vidět např. na tom, jak jednají se svými menšími sousedy), tak USA jsou globální imperialistickou mocností. Proč myslíte, že např. mají svoje Africké velení (USAFRICOM) ? Copak tam asi dělají ??
    A jak byste vysvětlil skutečnost, že USA mají zápornou obchodní bilanci už někdy od 70. let ? Jak to, že ještě nezkrachovali ??
    Je to obdobný druh imperialismu, jaký např. v 19. století předváděly Británie a Francie - akorát že tam to bylo jasně dáno - přišli, dobyli a prohlásili za kolonii. Dnes se území ovládají ekonomicky a politika se odehrává převážně v zákulisí a daleko méně už na bojišti. Jestli toto chcete nazývat "soft power", "globalizace" či "konspirační teorie" už nechám na vás.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).