Hlavní navigace

Názor k aktualitě Datové schránky bude moci provozovat dál jen držitel poštovní licence od Michal Kubeček - jaky benefit by melo, kdyby ISDS provozoval jiny...

  • 7. 9. 2024 19:03

    Michal Kubeček

    jaky benefit by melo, kdyby ISDS provozoval jiny subjekt, co by penizek za kazdou PDS schrabnul do sve kapsy?

    Pokud by to provozoval jiný monopol, který by si mohl dělat co chce (bez ohledu na uživatele), a ceny si stanovovat podle vlastního uvážení (v určitých mezích, aby to nebilo do očí natolik, že by státu nezbylo než jim to zatrhnout), pak pravděpodobně žádný. Jenže to je právě ta chyba. Člověk by si myslel, že po třiceti letech už jsme se z neuvážených akcí typu "dybatizace Telecomu" poučili, ale asi jsem holt naivní.

    Jestli lukrativni kseft jmenem PDS lepi diry vznikajici z provozu te zakladni postovni sluzby, tak to preci nic spatneho neni.

    Nebude problém spíš právě v představě, že datové schránky mají být primárně lukrativní kšet? Co kdybychom místo toho vyšli z úplně jiné filosofie: že má jít primárně o službu, která umožní občanům a firmám rychlejší, efektivnější, pohodlnější, ekonomičtější a ekologičtější komunikaci s úřady a pokud možno i mezi sebou?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).