Hlavní navigace

Názor k aktualitě ČSÚ: Za výpadek volebních webů může DDoS na infrastrukturu O2 [AKTUALIZOVÁNO] od Pavel Hradil - Já jsem weby nikdy nedělal (kromě nějaké osobní...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 10. 2017 23:21

    Pavel Hradil (neregistrovaný)

    Já jsem weby nikdy nedělal (kromě nějaké osobní stránky v prehistorické době a nedávno rozchození wordpressu :-) ), tak se asi blbě zeptám: jak byste tedy principiálně řešil zobrazení výsledků, pokud jsou data někde v databázi, průběžně (prakticky nonstop) se mění a zobrazují se nejen hlavní výsledky (Strana X získala Y%), ale je možno se podívat na výsledky podle různých hledisek (stran, kandidátů, okrsků, neplatné hlasy a kdoví, co všechno tam ještě je) a uživatel má možnost se proklikat od nejvyšší úrovně (stát, kraj, ....) až po okrsek.

    Já si myslím, že pokud by generovali jednotlivé stránky, které by pak strčili na server, museli by nonstop generovat ohromné množství stránek, které by pak uploadovali na web.

    Pokud vezmu, že nekoukají furt všichni na každou poslední podstránku, tak bych si tipnul, že ta zátěž by mohla být u vašeho systému docela vyšší. Pravda, zatěžovaly by se jiné servery (ty co počítají, ne ty, co prezentují - ale ty by as vytěžovalo stálé I/O), ale je otázka, jak moc by to byla výhra.

    Navíc - když má i blbý Wordpress cachovací plugin, je hodně fantasitcké předpokládat, že by měli nějakou podobnou technologii ve "velké" firemní verzi? Z toho by mi totiž vyšlo, že nejčastější stránky by skončili v cache a y méně obvyklé by se sice generovaly, ale pouze ty, o které by byl zájem.

    Takže - v čem dělám ve své úvaze chybu?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).