Hlavní navigace

Názor k aktualitě Česko zaostává v budování optiky, konstatuje Evropská komise od nitruhir - Koncové zařízení u FTTH a koaxu se v...

  • 2. 7. 2024 17:59

    nitruhir

    Koncové zařízení u FTTH a koaxu se v drtivé většině případů nedá připojit jiné, než to dodané od ISP. A i pokud dá, pak na něho ISP nedává žádnou garanci, nechodí tam upgrade firmware a je to celé na levačku. A ten tvůj údajný kabelový operátor, což je samozřejmě Vodafone, nikdy nikomu jeho vlastní kabelový modem nezprovoznil. Pouze na jednom nejmenovaném fóru byl jakýsi brepta, co trolil o tom, jak mu to Vodafone musí umožnit a bla, bla, bla. Nakonec dotyčný zjistil, že se to nevyplatí ani ekonomicky a dal s těmi plky pokoj (nebyl jsi to náhodou ty? :D ).

    Metalická vedení jsou překonaná akorát u těch jedinců, kteří jsou totálně dezorientovaní v dané problematice a vůbec jim nedochází, že tu optiku si přímo připojí tak leda do opto-metalického převodníku a zbytek vedení doma je pak jen a pouze ta "dávno překonaná" metalika, případně ještě horší WiFi. Samozřejmě celou dobu je řeč o FTTH a nikoliv o páteřních trasách, kde použití optiky nikdo nezpochybňuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).