Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k aktualitě Brazílie začala blokovat sociální síť X. Musk neuposlechl soudní příkaz.

  • 3. 9. 2024 20:51

    RRŠ

    Jenže on tam opravdu fakticky (s Twitterem) nepodniká: nemá tam pobočku, nemá tam účty, nemůžete si jen tak v rámci Brazílie koupit reklamu ani zaplatit uživatelský účet - tohle všechnu musí Brazilci nakupovat v zahraničí. (Ne, že by to byl v dnešní globalisované době problém!)
    Ostatně, ono Moralesovi nešlo primárně o to, že by snad Musk nechtěl platit daně, ale především o to, že odmítal (jako leckde) příliš zasahovat do obsahu. že jeho spolupráce s policií poněkud drhla v případech, které spíše smrděly politikou, než zločinem.
    Brazílie se rozhodla pro formu trestu, která se reálně míjí účinkem: došlápla si na brazilskou pobočku, včetně zaměstnanců (!). Uzavření pobočky a ponechání businessu na globální úrovni je prostě logickou odpovědí. Takže: aktuálně tam nepodniká, takže naň brazilské úřady tak snadno nemohou - a sod se naopak snaží, aby tam podnikal.

    (A, prosím, neotáčejte se na tom, že tam podniká ze zahraničí, poskytuje služby i kasíruje prachy - přesně to mám na mysli: vyžadovat dodržování lokálních pravidel a vynucovat si je obvyklými lokálními prostředky, je u tak velké a globální záležitosti, jakou Twitter je, prostě neefektivní.)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).