Antimalware bez agenta Trend Micro Deep Security zvyšuje návratnost investic do virtualizace

[Tisková zpráva] Nezávislé testování Tolly Group ukázalo, že architektura Trend Micro s integrovaným hypervizorem dokáže podporovat více než trojnásobnou hustotu virtuálních počítačů oproti konkurenčním antivirovým řešením.

CUPERTINO, Kalifornie, 21. února 2011 – SpolečnostTrend Micro oznámila výsledky nezávislých hloubkových laboratorních testů, které prováděly benchmarking antivirových a antimalwarových schopností produktů Trend Micro Deep Security, McAfee Total Protection for Endpoint a Symantec Endpoint Protection 11.0 ve virtuálních prostředích.  Tyto testy zjistily, že Trend Micro Deep Security využívá klíčové systémové prostředky až 11krát efektivněji než konkurenčních řešení.  Úspora prostředků, kterou Trend Micro Deep Security přináší, umožní organizacím zvýšit počet virtuálních počítačů (VM) na jednom hostiteli, tzv. hustotu virtuálních počítačů, a to znamená úsporu kapitálových i provozních nákladů díky menšímu objemu hardwaru a větší návratnosti investic do virtualizace.

Test provedený  Tolly Group, špičkovou testovací laboratoří pro nezávislé testy IT, byl zaměřen na dopady jednotlivých řešení na prostředky hostitelského systému (fyzického serveru), a to zejména při zvýšení hustoty virtuálních počítačů až na 100 VM.

„Ukázalo se, že Trend Micro Deep Security využívá podstatně méně prostředků než řešení společností McAfee a Symantec, a to i při lehké zátěži, kdy byly antivirové agenty v podstatě v nečinnosti. Řešení Trend Micro navíc zohledňuje virtualizaci, a tak se dokázalo vyhnout klasických spouštěčům tzv. „antivirových bouří“ – plánovaným kontrolám a aktualizacím vzorů – zatímco ostatní řešení se kvůli nim musila vypořádat s podstatným propadem výkonu a ztrátou stability,“ poukazuje Kevin Tolly, zakladatel skupiny The Tolly Group. „Podle nás je Trend Micro Deep Security z testovaných produktů nejlépe vybaven pro podporu virtualizačních iniciativ organizací.“

Závěry Tolly Group:

1. Při lehké  antimalwarové ak­tivitě měl pro­dukt Trend Micro Deep Security ve srovnání s konkurenčními řešeními, která VM nezohledňují, trvale výrazně nižší nároky na výkon procesoru, RAM a diskové operace vstupu a výstupu.  Bylo zjištěno, že produkty Symantec a McAfee spotřebují 1,7 až 8,5krát více prostředků než Trend Micro, i když jsou v podstatě nevytížené.
  2. Podle Tolly Group dokáže Trend Micro Deep Security podporovat scénář s více než 100 stolních VM na jednoho hostitele, zatímco v případě řešení Symantec a McAfee vzestup nároků na prostředky zhoršil výkon a spolehlivost systému natolik, že znemožnil jejich testování s více než 25 VM.
  3. V případě vyžádaných kontrol u 25 stolních VM na jednom hostiteli vykazovalo řešení McAfee 2,8krát vyšší nároky na výkon procesoru a 11krát vyšší nároky na RAM než Trend Micro. Podobně mělo i řešení Symantec vyšší spotřebu prostředků než Trend Micro, a to 2,4krát, pokud jde o vytížení procesoru, a 4,7krát vyšší, pokud jde o paměť RAM.
  4. Nižší spotřeba prostředků a fakt, že nedochází k antivirovým bouřím, podporuje u produktů Trend Micro zvýšení hustoty VM o 29 až 275 % ve srovnání s řešeními Symantec a McAfee.

„Deep Security je jediný produkt na trhu s antimalwarovou architekturou bez klienta určený specificky pro prostředí VMware vSphere a View,“ vysvětluje John Maddison, výkonný generální ředitel obchodní divize datových center Trend Micro.  „Zpráva společnosti Tolly potvrzuje, že Trend Micro splňuje cíle stanovené ve fázi návrhu, spotřebovává podstatně méně systémových prostředků a podporuje vyšší hustotu virtuálních počítačů než starší antivirová řešení. Podle výpočtů společnosti Trend Micro může přechod k antimalwaru Deep Security bez agenta při zachování stejných podmínek ušetřit organizaci s 1000 serverovými VM za 3 roky až půl milionu dolarů.“

Virtualizace serverů a stolních počítačů jsou neodmyslitelnou součástí všech IT strategií, které se snaží omezit kapitálové a provozní výdaje v oblasti IT.  Mnoho organizací prostě nasadí stejné antivirové řešení, jaké používají na svých fyzických serverech a desktopech. Tato tradiční antivirová řešení však nejsou určena specificky pro virtuální prostředí, a tak může docházet ke značným provozním problémům, například k antivirovým bouřím, plýtvání prostředky a vysoké administrativní režii, což organizaci zabrání v dosažení jejího cíle maximalizovat hustotu VM.  Produkt Trend Micro Deep Security je navržen tak, zohledňoval virtuální počítače a omezil problémy s provozním zabezpečením ve virtuálních prostředích.

„Mám rád koncept antimalwaru bez agenta.  Představuje obrovský skok od použití tradičního zabezpečení, které není optimalizované pro virtualizaci, ve virtuálních prostředích – to vyžaduje průběžnou správu, konfiguraci a instalace oprav agentů a musíte se smířit s různými kontrolami a aktualizacemi vzorů, které mohou způsobit pád hostitelského systému.  Trend Micro a VMware pozvedají zabezpečení virtuálních prostředí na úplně jinou úroveň,“ pochvaluje si Sandy Cohn, viceprezident společnosti ATEC, IT konzultační firmy se sídlem v Albany, která se specializuje na infrastrukturu, úložiště a virtualizační řešení.

Podle nedávno publikované zprávy IDC je společnost Trend Micro leaderem celosvětového trhu se zabezpečením firemních serverů a její tržní podíl činí odhadem 22,9 %. (1)  Kromě antimalwaru bez agenta obsahuje Deep Security, stěžejní produkt Trend Micro pro zabezpečení serverů, i další specializované bezpečnostní technologie, včetně IDS/IPS, ochrany webových aplikací, firewallu, monitorování integrity a kontroly protokolů, to vše v jediném integrovaném řešení.

Další informace o produktu Trend Micro Deep Security naleznete na adrese: http://us.tren­dmicro.com/us/pro­ducts/enterpri­se/datacenter-security/deep-security/

Další podrobnosti o zprávě  o testech Tolly Group naleznete na adrese: http://us.tren­dmicro.com/us/ho­me/enterprise/to­lly-report/index.html

O společnosti Tolly:

Společnosti skupiny The Tolly Group již více než 20 let nabízejí IT služby světové třídy. Tolly je přední globální poskytovatel nezávislých testovacích služeb pro dodavatele IT produktů, komponent a služeb. Společnost můžete kontaktovat na e-mailové adrese sales@tolly.com, nebo telefonicky na čísle +1 561.391.5610­. Internetové stránky Tolly najdete na adrese: http://www.to­lly.com

O společnosti Trend Micro

Společnost Trend Micro Inc., globální leader v oblasti zabezpečení internetového obsahu, byla založena roku 1988 a má více než dvacetileté zkušenosti s budováním bezpečnějšího světa, kde si mohou spotřebitelé i podniky vyměňovat digitální informace. Sídlí v Tokiu a zaměstnává více než 4400 lidí ve 23 zemích světa. Jako průkopník stojí v první linii svého oboru. Rozvíjí technologie integrovaného řízení hrozeb pro ochranu kontinuity provozu, osobních informací a majetku před malwarem, spamem, úniky data a nejnovějšími webovými hrozbami.

Další informace o nejnovějších hrozbách získáte z TrendWatch na adrese www.trendmicro­.com/go/trendwat­ch .

Flexibilní  řešení Trend Micro jsou nepřetržitě pod­porována experty v oboru zpravodajství a analýzy hrozeb po celém světě.

Tato řešení jsou založena na platformě Smart Protection Network, inovační infrastruktuře typu cloud-klient, která spojuje propracovanou technologii kontroly reputace, smyčky zpětné vazby a odborné znalosti výzkumných pracovníků TrendLabs℠, a zajišťuje tak okamžitou ochranu před nejnovějšími hrozbami. Důvěryhodná bezpečnostní řešení Trend Micro sahají od produktů pro jednotlivá spotřebitelská PC až po zabezpečení a řízení hrozeb na úrovni velkých korporací. Produkty Trend Micro prodávají obchodní partneři z celého světa. Další informace naleznete na adrese www.trendmicro.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).